Budgetbeheer

Heeft u problemen met uw financiën? 
Zijn schulden en betalingsachterstanden een blok aan uw been?

Krijg weer inzicht in uw financiële situatie!!!

Financiële problemen zorgen voor een hoop stress en problemen op verschillende gebieden in je leven. Het is namelijk niet zo moeilijk om in de schulden te raken en het kan een ieder overkomen. Voor veel mensen gaat dat ten koste van de kwaliteit van hun leven. Mensen schamen zich vaak voor hun schulden.
Het gevolg is dat zij de kop in het zand steken, en de post of zelfs hun voordeur niet meer openen. Men blokkeert en isoleert zich  en komt daardoor in een negatieve spiraal terecht.

Newland's Budget & Advies helpt u graag om uw financiën (weer) inzichtelijk en beheersbaar te maken. Daarnaast geven wij u handige tips en leert u weer zelfstandig te worden op financieel en administratief gebied. Inzicht en stabiliteit in je financiële situatie geeft rust en maakt ruimte voor de leuke dingen van het leven. 
Dat wilt u toch ook?

Werkwijze

 
Intake gesprek

Om vast te stellen hoe wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn, maken wij een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. In het gesprek van ongeveer 40 minuten, maken wij een inventarisatie van uw financiële situatie en stellen wij vast wat uw hulpvraag is.


Actieplan

Naar aanleiding van de uitkomst van het intakegesprek stellen wij samen met u een plan van aanpak op. U krijgt een persoonlijk budgetplan waarin alle afspraken worden vastgelegd.


Beheerrekening

Op uw (nieuwe) bankrekening - de beheerrekening - komt uw inkomen binnen. Van die rekening worden uw vaste lasten betaalt.
Deze rekening  staat op uw naam. U hebt ook altijd inzicht op de bij- en afschrijvingen  op uw bankrekening.
U krijgt elke week leefgeld om uw boodschappen te kunnen halen, en met uw overige inkomsten zorgen wij ervoor dat uw vaste lasten (en eventuele schulden) tijdig worden betaalt.

U ontvangt ook maandelijks een overzicht van ons. Daarin kunt u in een oogopslag zien welke vaste lasten en/of schulden zijn betaald. Zo blijft u op een transparante manier op de hoogte van uw financiële situatie en komt u niet voor vervelende verassingen te staan. 

Daarnaast plannen wij een keer per kwartaal een evaluatie gesprek met u in. Wij komen dan bij u langs en bespreken op dat moment de voortgang van uw financiële situatie.


Nazorg

In deze laatste fase zijn uw financiën (weer) gezond, inzichtelijk en beheersbaar. Samen met u willen wij dat graag zo houden en geven u daarom nuttige adviezen mee.

Het contact wordt dan afgebouwd, maar u kunt nog altijd bij ons terecht voor vragen of adviezen.


Schulden

Heeft u oplopende schulden? Wacht niet langer. Wij helpen u graag om zo snel als mogelijk een betalingsregeling te treffen met de schuldeiser(s). 

 

“Schulden zijn net onkruid; als je er niets aan doet, blijven ze groeien.”